Tips, trix & nyheter

Facebook Messenger

Hur kommunicerar du med dina vänner eller dina kunder idag? Vi drar till med en vild gissning och säger att Facebook messenger troligtvis är ett av de verktyg du använder för detta ändamål. Om inte, så är det definitivt en bra idé att låta Facebook Messenger bli en naturlig del av ditt företags dagliga kommunikation. Vi går igenom varför det är ett bra verktyg att ha koll på samt hur du effektiviserar din kommunikation samt hittar nya sätt att nå till kunder via Facebook Messenger.
Läs mer

Dela den här texten?

Svenskarna och Internet 2018

Det är oktober och därmed har Internetstiftelsen i Sverige släppts årets version av rapporten Svenskarna och internet! Rapporten går igenom allt från hur det svenska folket lyssnar på podd, spelar mobilspel och såklart, hur de använder sociala medier. Nedan går vi igenom hur användningen av de största sociala medierna ser ut i Sverige. Rapporten är i sin helhet på över 120 sidor och vi rekommenderar att alla som är intresserade eller arbetar i branschen bläddrar igenom den då den innehåller mycket intressant information.
Läs mer

Dela den här texten?

Facebook om Black Friday

Black Friday kanske känns långt borta men faktum är att den 23 november närmar sig med stormsteg och vill du vara framgångsrik under denna köpgalna dag så är det hög tid att börja arbetet redan nu. För två veckor sedan var vi inbjudna av Facebook för att närvara vid deras seminarium med temat Black Friday och i denna blogg så delar vi med oss av de insikter och statistik vi fick under seminariet.
Läs mer

Dela den här texten?

Facebook Watch är här!

När Facebook lanserar nya produkter som konkurrerar med andra redan befintliga plattformar och produkter så benämns de ofta som “Facebooks nya xx-dödare”. Vi såg det bland annat när de lanserade Facebook Marketplace och nu är det alltså dags igen. Låt oss presentera Facebook Watch, som sägs vara en “YouTube-dödare”. Vad är det? Vi leder dig igenom.
Läs mer

Dela den här texten?

Mobile first-video i Sociala Medier

Video växer på sociala medier och det blir allt viktigare att tänka mobile first när du tar fram ditt videomaterial. I bloggen presenterar vi lite statistik, tips, trix och information om video i sociala medier.
Läs mer

Dela den här texten?

Detta hände under din semester

Vad har hänt i den digitala världen under din semester? Vi uppdaterar dig om nya funktioner, trender och verktyg genom att lyfta fem saker som du bör ha koll på inför hösten.
Läs mer

Dela den här texten?

Räckvidd på Facebook

Räckvidd är en nyckelfaktor i arbetet med Facebook. Att nå så många människor som möjligt med ditt budskap till en så låg kostnad som möjligt är fördelaktigt i all kommunikation. På en plattform där det går att nå över 2 miljarder människor så blir det också mer viktigt än på en mer begränsad sådan. Nedan reder vi ut hur räckvidd fungerar och mäts på Facebook.
Läs mer

Dela den här texten?

SML på F8 – En intervju med byråchef Emelie Smidt

I förra veckan var vi på Social Media Lab  som en av få byråer på plats i San Fransisco för att delta i Facebooks stora F8 konferens. Förutom en längre sammanfattning av de största nyheterna som kommer att publiceras på vår blogg och i form av nyhetsbrev så följer nedan en intervju med SMLs byråchef Emelie Smidt gällande vad hon tyckte var mest intressant med dagarna på F8.
Läs mer

Dela den här texten?

Facebook Marketplace

Att använda sig av “digitala loppisar” i olika grupper på Facebook för att köpa och sälja kläder, kurslitteratur och möbler är ingen nyhet i sig men kanske är det extra aktuellt i tider när man vill bli av med en julklapp eller två utan att behöva be mormor om kvittot. Med hjälp av Facebook Marketplace har detta nu blivit ännu enklare.
Läs mer

Dela den här texten?

Black Friday 2017

Fenomenet Black Friday kan vid det här laget inte ha undgått någon. En rapport från Svensk Handel gällande 2016 års Black Friday visar att 29% av svenskarna spenderar i snitt 1817 kronor under Black Friday och den totala summan uppgick till 3,6 miljarder kronor. 57% uppgav också att de skulle handla julklappar under Black Friday. 2016 kände 89% av de tillfrågade till konceptet Black Friday.
Läs mer

Dela den här texten?