Tips, trix & nyheter

Facebook om Black Friday

Black Friday kanske känns långt borta men faktum är att den 23 november närmar sig med stormsteg och vill du vara framgångsrik under denna köpgalna dag så är det hög tid att börja arbetet redan nu. För två veckor sedan var vi inbjudna av Facebook för att närvara vid deras seminarium med temat Black Friday och i denna blogg så delar vi med oss av de insikter och statistik vi fick under seminariet.
Läs mer

Dela den här texten?

Detta hände under din semester

Vad har hänt i den digitala världen under din semester? Vi uppdaterar dig om nya funktioner, trender och verktyg genom att lyfta fem saker som du bör ha koll på inför hösten.
Läs mer

Dela den här texten?

Facebook Marketplace

Att använda sig av “digitala loppisar” i olika grupper på Facebook för att köpa och sälja kläder, kurslitteratur och möbler är ingen nyhet i sig men kanske är det extra aktuellt i tider när man vill bli av med en julklapp eller två utan att behöva be mormor om kvittot. Med hjälp av Facebook Marketplace har detta nu blivit ännu enklare.
Läs mer

Dela den här texten?

Rankbrain

För dig som jobbar med SEO vill vi passa på att gå igenom ett ny dimension av googles algoritm som kan vara bra att ha i åtanke inför 2018. Är du mindre insatt men vill lära dig grunderna om SEO kan du göra det här!
Läs mer

Dela den här texten?

Introduktion till SEO

Ta del av vår lilla introduktion till Sökmotorsoptimering eller SEO som det förkortas. I grunden går det ut på att öka din organiska synlighet i sökmotorer. Men hur går det till?
Läs mer

Dela den här texten?

Annonstips inför julhandeln!

På samma sätt som julhandeln kan bli dyr för privatpersoner kan den bli det för annonsörer. Detta gäller framförallt i sociala medier där trafiken ökar under jul. Här kommer våra tips för hur du annonserar i jul med en begränsad budget.
Läs mer

Dela den här texten?

Svenskarna och Internet!

Årets rapport av Svenskarna och Internet har landat - användningen av sociala medier fortsätter att öka och Facebook är fortsatt störst men Instagram och Snapchat knappar in på giganten.
Läs mer

Dela den här texten?

Inside-out eller outside-in?

Att arbeta med content och annonsering på Facebook innebär en uppsjö av möjligheter gällande att testa sitt annonsmaterial och contentarbete. Två sätt att göra detta, som vi själva tagit fram, är via inside-out eller outside-in tester.
Läs mer

Dela den här texten?

Våra favoritannonser på Facebook

Facebookannonsering kan vid första anblick verka lätt. För dig som sidadministratör paketerar Facebook dina redan publicerade inlägg och presenterar dig med en färdig annons som endast är ett par knapptryck bort från att gå live. Du har möjligheten att sätta budget och målgrupp och får ett fint intervall för räckvidden på ditt inlägg. Detsamma gäller för likes-drivande annonser. Bakom denna funktion finns ett annat mer kraftfullt verktyg: Ads Manager.
Läs mer

Dela den här texten?

Grundkurs i sociala medier

Att ta steget ut i sociala medier är något som många företag och organisationer gjort. Att sedan få det att fungera väl och nå ut med innehållet är en helt annan sak. Nedan kommer 5 grundläggande tips för dig som står i begrepp att börja marknadsföra ditt företag i sociala medier eller behöver få fart på sovande konton.
Läs mer

Dela den här texten?