Tips, trix & nyheter

Mastodon – Det nya sociala mediet.

Det finns en ny stjärna på sociala medier-himlen. Mastodon heter det nya sociala mediet och vissa menar att det kommer att ta död på den liknande tjänsten Twitter medan andra säger att det kommer att dö av sina barnsjukdomar.
Läs mer

Dela den här texten?

En genomgång av F8 – Facebooks årliga konferens.

I tisdags gick Facebooks årliga utvecklarkonferens F8 av stapeln. Under två dagar berättade sociala medie-giganten om det kommande årets nyheter och framtidens planer och visioner. Huvudföreläsningen dominerades av AR, AI och VR. Augmented Reality, Artificial Intelligence och Virtual Reality. För er som kanske inte har tid, ork eller lust att titta på hela föreläsningen kommer här en sammanfattning!
Läs mer

Dela den här texten?

Våra favoritannonser på Facebook

Facebookannonsering kan vid första anblick verka lätt. För dig som sidadministratör paketerar Facebook dina redan publicerade inlägg och presenterar dig med en färdig annons som endast är ett par knapptryck bort från att gå live. Du har möjligheten att sätta budget och målgrupp och får ett fint intervall för räckvidden på ditt inlägg. Detsamma gäller för likes-drivande annonser. Bakom denna funktion finns ett annat mer kraftfullt verktyg: Ads Manager.
Läs mer

Dela den här texten?

Snapchat vs Facebook. Slaget om disposable media.

I veckan har vi nåtts av nyheten att Facebook återigen kopierar funktioner från Snapchat. Denna gång rör det sig om de populära funktionerna “My Story” och “Snapchat lenses” som nu implementerats i Facebooks messenger med namnen “Facebook Stories” och “Camera Effects”. Allt för att följa med i den rådande trenden av “disposable media”. Vem vinner kriget om användarna? Och vilken plattform passar bäst för företag?
Läs mer

Dela den här texten?