Tips, trix & nyheter

Tankar om Facebooks nyhetsflöde

I förra veckan gick vi igenom turerna kring ändringar i Facebooks nyhetsflödesalgoritm som dominerat de senaste veckornas sociala medie-nyheter. Denna vecka kommer en fördjupning av vår syn på hur detta kommer att påverka användare, medier, företag och annonsörer på Facebook.
Läs mer

Dela den här texten?

Vad händer på Facebook?

Nyheten om ändringar i Facebooks nyhetsflödesalgoritm slog ned som en bomb i såväl internationella som svenska medier i förra veckan. Bland rubrikerna hittar vi beskrivningar som “skräckbesked”, “krigsförklaring” och amerikanska AD Week går så långt att de kallar ändringen för “Facebook’s Nuclear Bomb”. Med sådana beskrivningar av en företeelse är det självklart att en kan bli orolig över vad det är som sker och framförallt hur detta kommer att påverka Facebook i egenskap av annonskanal.
Läs mer

Dela den här texten?

Facebook Marketplace

Att använda sig av “digitala loppisar” i olika grupper på Facebook för att köpa och sälja kläder, kurslitteratur och möbler är ingen nyhet i sig men kanske är det extra aktuellt i tider när man vill bli av med en julklapp eller två utan att behöva be mormor om kvittot. Med hjälp av Facebook Marketplace har detta nu blivit ännu enklare.
Läs mer

Dela den här texten?