Tips, trix & nyheter

Mer om sommaren på sociala medier

Vi fortsätter på förra veckans tema, sommaren på sociala medier. I det tidigare nyhetsbrevet fokuserade vi på Facebook, siffror kring annonsering och hur du kan anpassa ditt innehåll efter aktuella händelser, med fotbolls-VM som exempel. Nu är det dags att rikta fokus mot Instagram. Hur ser aktiviteten ut under sommarmånaderna och vilka framgångshistorier finns det att plocka inspiration ifrån?
Läs mer

Dela den här texten?

Sommar på sociala medier

Semestertider närmar sig vilket gör att en viktig fråga uppstår, är det verkligen möjligt att synas på sociala medier under sommarmånaderna? Faktum är att sommaren kan vara ett utmärkt tillfälle för att få dina kanaler att glänsa. När ledigheten smyger sig på är det nämligen mer aktivitet än vad man tror på sociala medier. Vi går under denna och nästa vecka igenom hur engagemanget ser ut på de olika kanalerna och hur du når ut på bästa sätt under sommaren.
Läs mer

Dela den här texten?

Nyheter från F8-konferensen!

I förra veckan var det återigen dags för Facebooks stora F8-konferens som hölls för nionde gången sedan 2007. Det har varit ett turbulent år för sociala medier-jätten som nu på riktigt fick chans att bemöta den kritik de fått riktad mot sig samt visa vart de är på väg med sin imponerande produktportfölj.
Läs mer

Dela den här texten?

SML på F8 – En intervju med byråchef Emelie Smidt

I förra veckan var vi på Social Media Lab  som en av få byråer på plats i San Fransisco för att delta i Facebooks stora F8 konferens. Förutom en längre sammanfattning av de största nyheterna som kommer att publiceras på vår blogg och i form av nyhetsbrev så följer nedan en intervju med SMLs byråchef Emelie Smidt gällande vad hon tyckte var mest intressant med dagarna på F8.
Läs mer

Dela den här texten?