Facebook Messenger har sedan lanseringen 2011 blivit ett viktigt verktyg i människors vardag, i allt från kommunikation med vänner och familj till kunder eller företag och används idag av 1,3 miljarder användare världen över. Messenger är numer en fristående app vilket gör att du kan använda Messenger även om du inte har ett Facebook-konto och det är valfritt om du vill använda Messenger i din mobil, via Facebooks webbplats eller som en applikation på desktop eller surfplatta.

Användandet av messenger

Statistik från rapporten “Svenskarna och Internet 2018” visar att bland alla ålderskategorier förutom 76 år och uppåt så är Facebook Messenger den absolut vanligaste kommunikationstjänsten och fortsätter att öka i användande bland alla åldersgrupper förutom de yngsta. Facebook Messenger är därför en bra plattform för att nå ut till en stor mängd användare. Då användarna dessutom kan ta del av verktyget utan att vare sig vara inloggade på Facebook eller ens vara medlemmar på plattformen finns det således stor vinning att befinna sig på och ha en strategi för Facebook Messenger. Under 2017 lanserade Facebook även annonsering via Messenger. Detta öppnade upp nya möjligheter att nå ut till sin målgrupp samt ett effektivt sätt att även synas hos de användare som endast är anslutna till Messenger.

Röststyrning

Röststyrning är helt klart ett hett buzzword just nu. Begreppet dyker upp i nästan alla branscher och är ordet på allas läppar. Facebook vill självklart inte hamna efter och källor hos Facebook meddelar därför att de testar just röststyrning för Messenger internt. Om funktionen lanseras är tanken att du ska kunna använda appen, skriva meddelanden och starta röstsamtal helt utan att behöva röra mobilen. Det återstår att se exakt hur funktionen kommer vara uppbyggd när eller om den väl släpps.

Messenger personas chatbot

Att skapa sin egen chatbot som bedriver automatisk kommunikation med kunder, besökare och följare har sedan lanseringen effektiviserat kunddialogen för många företag. En chatbot kan till exempel vara ett bra sätt att ge snabba svar på vanliga frågor samt att hjälpa användarna att boka ett bord eller en tjänst om företaget erbjuder detta.  Facebooks senaste uppdatering innebär att du kan ha olika personas integrerat i din Messenger chatbot. De olika “personligheterna” kan vara representerade av både en riktig människa eller en bot. Du kan skapa flera olika personas och när konversationen går från en persona till  en annan kommer detta synas genom en ikon med namn och bild på avsändaren. Detta kan till exempel vara när konversationen går från att skötas av en chatbot till att en kundservicemedarbetare eller liknande tar över chattråden.

För dig som använder dig av exempelvis WordPress kommer du även kunna ansluta din Messenger chatbot till din hemsida via en plugin som Facebook tagit fram. Detta gör att du kan fortsätta en konversation över de olika plattformarna utan att förlora historik eller kontakt med din kund. Du kan sedan enkelt radera en persona när du inte har någon använding för den längre eller om du vill byta ut den mot en ny. De nya uppdateringarna gör att kommunikationen blir mycket personligare och Facebook själva tror att det kommer minska mycket av den oro som konsumenterna har kring chatbotar.

Är du intresserad av att använda dig av en Messenger persona chatbot? Läs mer om hur du kommer igång på Facebooks hemsida eller kontakta oss så kan vi hjälpa till!