När man pratar om sökmotorer är det ofta Google som menas eftersom Google är den överlägset största med nästan 90% av all trafik, men det finns så klart andra sökmotorer, till exempel Bing. För att jobba framgångsrikt med SEO behövs tekniskt kunnande men också kreativitet. Kombinationen av dessa är det som framförallt förbättrar dina chanser att synas i sökmotorerna.

Det finns flera sätt att jobba med SEO, allt från texterna på din hemsida till hur du får länkar till webbplats. Man kan tro att SEO handlar om att bygga en webbplats som är anpassad efter sökmotorerna, vilket stämmer till en viss del. Men sökmotorernas rekommendationer är skapade för att förbättra dina besökares upplevelse av din sida.

Varför behöver jag jobba med SEO?

Nästan all trafik på webben kommer från sökmotorer. Sökmotorerna är skapade för att presentera relevanta sökresultat för användarna. Om en sökmotor inte kan förstå din sida riskerar du att gå miste om den här värdefulla trafiken.

Sökmotorerna blir allt smartare och SEO-arbetet går ut på att hjälpa dem på traven. Genom att bygga upp din webbplats utifrån framförallt Googles riktlinjer kan du bygga en bra grund för att sökmotorerna ska hitta din sajten och ranka den bra. Riktlinjerna handlar framför allt om hur sidan ska vara uppbyggd för att Google lättare ska kunna tolka sidan, men också för att ge användarna en bra upplevelse. Denna faktor är så viktig att man ofta brukar säga att man ska bygga sin sida för användarna och inte för Google.

Genom rätt strategi för SEO-arbetet kommer man att öka trafiken till sin webbplats markant, vilket i slutändan innebär ökad kännedom och fler kunder. Även fast SEO i sin helhet är komplext, är grunden lätt att ta till sig även för nybörjare och lite kunskap kan verkligen göra stor skillnad. Gratis SEO-tips hittar du nästan överallt på internet.

Annars kan du alltid fråga oss!