Geografiska filter, eller geofilter, är de lokala filter som Snapchat gett användare möjligheten att använda för att exempelvis signalera i vilken stad eller stadsdel man befinner sig eller för att visa att man deltar i en lokal händelse som exempelvis en festival eller en fotbollsmatch. Tidigare har funktionen varit låst för Snapchat själva och för företag men nu står den i begrepp att lanseras även för privatpersoner i Sverige.

Som privatperson kommer du att kunna köpa och formge egna filter som du anpassar för ett område mellan 1800 kvadrat upp till 450 000 kvadrat och filtrena skall kunna vara aktiva mellan ett par timmar till ett par dagar. Priset kommer att börja på 65kr.

Funktionen kommer att ge dig som privatperson möjlighet att skapa filter för din fest, ditt bröllop eller varför inte något än mer spektakulärt? Varför inte fria med ett Snapchatfilter? I en tid där privata hashtags skapas för allt från den egna graviditeten till ens resa mot bättre hälsa och kompisarnas bröllop, så torde denna satsning vara något som faller Snapchat användarna i smaken!

Vi ser fram emot att testa denna nya funktion så håll ögonen öppna nästa gång du har vägarna förbi Skeppsbron 34!